сряда, 7 септември 2011 г.

Каша от киселец

Каша от киселец

200-300 г киселец парче сланина - около 100 г 3-4 с. л. брашно 3 яйца 200 г сирене литър прясно мляко
Нарязваме на кубчета сланината и я слагаме в дълбок тиган, докато се запържи и придобие златистокафяв цвят на средно силен котлон. Добавяме нарязания предварително измит и отцеден киселец и бъркаме да се задуши 2-3 минути. Добавяме натрошеното сирене и след минута брашното, като бъркаме непрекъснато. Постепенно наливаме разбитите заедно с млякото яйца, като продължаваме да бъркаме, докато стане гладка каша, но не повече от 5-10 минути. Ако сместа е прекалено гъста, може да се разреди с малко вода. Не се соли, достатъчни са сланината и сиренето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар