сряда, 7 септември 2011 г.

Сладка баница на рози с локум


Продукти за тестото: 3 яйца, кубче мая, 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 ч.ч. брашно (ще ни трябва и допълнително за измесването), ч.л. сол, 1 ч. л. захар,1 ванилия купичка разтопена свинска мас ( може и олио или разтопено масло или маргарин) и за пълнежа една кутия локум За сиропа: 1,5 л вода, 500 гр захар, 1 ванилия и настъргана кора на лимон
Замесва се тесто от брашното,маята,разтворена в прясното мляко(хладко),яйцата,щипката сол и захар.Тестото да не е много твърдо. Оставяме го да втаса. Готовото меко тесто се разделя на 9 топки. Всяка топка се разточва на тънка кора, като се посипва с брашно, за да не залепва по точилката.Всяка кора се намазва с разтопената мас или олио,отгоре се слага втората разточена кора.Отгоре се нареждат накъсани на парченца локумчета.Навива се на руло,режат се парчета с дебелина около 1,5 см.Тези розички се нареждат в тава и се оставят да втасат за около половин час, завити с кърпа. Слагат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като изстине добре се залива със захарния сироп Баницата трябва да е изстинала,а сиропа да е топъл.Залива се.Да постои известно време.

Няма коментари:

Публикуване на коментар